Banzáj

Bumm- puff- bumm- puff- szól az induló, lelkesen és öntudatosan emelkedik és puffan a porban a sok láb…
Dörög a díszmenet, erőt sugároz és hitet, a fene se tudja milyen hitet és hiteket, de az erő fantomérzését generálja.
Hű de gyönyörű látvány, mert mi összetartozunk, és ez felmelegíti a jelenlévők szívét.
Az együtt vagyunk langyos tudata könnyeket csal a gyengébb idegzetűek szemébe, a felismerés okozta megrázkódtatás egyeseknél székelési ingert is kivált, de hogy nézne ki, ha- ugye tömegben eleresztené a lepkét, még rá sem lehetne kenni másra, bár a fing elszáll, de a darabosa árulkodó jelként ott marad.
Aztán a bűz, halkan szétterül a lábak között, orrba vágja a vétlen bámészkodókat, akik jogos felháborodásukban, a kurva anyjába küldik el az elkövetőt, egyesek még nyakon is vágják…
Kitör a csata, párt és ellenpárt nagy hevülettel támad, egyesek hazarohannak molotov koktélokért, mások bevert orral, Dugovics Tífusznak érezve magukat, megpróbálják a másikat lerántani az úttest sarába…
Egy szikár középkorú halandónak leverik a szemüvegét, egy dagadt spíné termetes retiküljével csapkod- mint a heiderménkű, rikoltozik, mint egy részeg kakadu, és vadul reménykedik, hogy majdcsak menet közben rájön, hogy miért is hadakozik.
A házak erkélyei és ablakai tele vannak nézőkkel, mindenki ordítozik és drukkol, buzdít és lelkesít, mert nem a dolgok értelmén van a hangsúly, hanem a harc tényén, ami erősíti a lelket.
Akik elesnek, azok az Istennek sem tudnak felállni, mert rájuk taposnak, a rajtuk keresztül hömpölygő tömeg nem néz a lába alá, nem néz az sehova, csak vérbennforgó szemekkel üvöltözve ront előre, mert végre ki tud bontakozni, hülye lenne, ha nem tenné.
Most végre orvosolja régi sérelmét, mikor ötödikben, az óra szünetében igazságtalanul elverték az iskola WC-ben, és még bepanaszolni sem volt lehetősége.
Ti rohadtak- bőgte megvadult bikaként, aztán egy bazi nagy seggberúgás lehűtötte felindulását, hiába, hátul nincs szeme, és ezek az alattomos férgek ezt kihasználták.
De kérdezem én, hogy a ’csába lehet seggberúgni valakit előröl?
Ez a barom, felettébb gyenge lehet anatómiából, a rúgástanról nem is szólva.
Hajjaj!!!
Dübörög az élet, most mindenki kibontakozhat.
A gyávábbja a dulakodást kihasználva, jól megcsavargathatja a hölgyek csöcseit, nincs lebukás. Istenien jó program.
Visszavedlenek rakoncátlan gyerekké, a felnőttkor kötelező önfegyelme sehol, csak felhevült arcok, és lángoló tekintetek, és az anarhia langyos mocsarában fetrengés gyönyöre…
Egy vén csavargó, egy járdamenti fa védelmében röhörészik, és rekedt hangján kiabál, átölelve kannásboros műanyag üvegét:
Hé- ti seggek!
Olyan rövid egy emberélet. Ti nemcsak a magatokét teszitek tönkre, de a többiekét is!
Na higgyétek el, nem itt kezdődik a virtus, itt valami olyan kezdődik, aminek azonnal vége is szakad, mert értelmetlen baromságokat műveltek.
Ne reméljétek, hogy hülyeségetek miatt, a többiek lószarból fognak nektek köztéri szobrot emelni, az eszetlenségért az nem jár, és amit műveltek, az sem nem okos, sem nem hősies.
Jó példát mutattok a kölykeiteknek. Majd büszkén mesélhetik, hogy már a nagypapa is hülye volt.
Olvasnátok inkább Mörpyt, vagy legalább a Hamupüpőkét.
Az nem jár sérüléssel.
Mi lenne, ha rávágnék a hátadra hatalmas csőrömmel- kérdezte a tukán a vércsét.
Semmi- felelte a vércse, mindössze egy lyukkal több lesz rajtam, csak most a hátamon.
Széttárta szárnyait, és köszönés nélkül elrepült…

Nincsenek megjegyzések: