Baleset


Mindenki azt hiszi, ő aztán tudja, ő aztán jól csinálja, ő aztán látja hol a gödör, aztán belelép, és eltöri a bokáját.
Ez évente többször előfordul vele, lassan már a gödörből jobban tájékozódik, mint mellette állva a gazban.
Belátja, hogy a gödörben ugyan úgy lehet élni mint mellette, csak nincs rizikó, nem tud gödörbe esni, csak a perspektívája a dolgoknak más, azt viszont meg lehet szokni. A dolgok különben is minden perspektívából ugyan azok, akár békából nézik, akár madártávlatból.
A gödör, biztonság érzetet ad, ha például lőnek, elég, ha behúzza a fejét, hátránya, hogy felgyűlik benne az esővíz, nincs hogy elvezetni.
De ezzel együtt még mindig jobb mint nélküle, ez olyasmi mint a teknősnek a páncélja, ha balhé van, visszahúzódik, mondhatni eltűnik benne.A
A van egy jó gödrömnek még a tudata is megnyugtató, a tulajdonosa bármikor beleugorhat, és már nem is látni.
Csak arra kell vigyázni, nehogy messze elkóricáljon, mert hirtelen vész esetén, nem tud azonnal beleugrani.
Az ellenségeire kell csak odafigyelni, ha egyikük netán lapáttal közelít, azt azonnal el kell kergetni, mert gyanús, hogy be akarja a gödröt temetni, még akkor is, ha mondjuk, a gazdája éppen benne dekkol.
Egy ilyen tett, ökölvívásban is övön aluli ütésnek számít, hát még a tárgyalt témában.

Mindenféle gödör létezik, a tulajdonos anyagi és egzisztenciális helyzetétől függ. Egy seggevége valakinek csak valami kis negatív huplija van - gödör címén, egy jobb, már derékig belefér a gödrébe, egy eminensnek akár bebútorozott és mély gödre is lehet.
állítólag vannak téliesített gödrök is, ebben remek kandallókban ropognak a fahasábok, rönkök, és éghető anyagok.
A végképp csórók meg a gödör fölé hajolva próbálnak valami langymeleg fuvallatot lekapni.
Ha egy férfiúnak több gödre is van, az már a felső tízezerhez tartozik, aminek számtalan előnye van, például ragadnak rá a nők, mondván, nem a gödreidért, hanem önmagadért szeretünk.
És a marha elhiszi, mert el akarja hinni. Aztán mikor kiforgatják a gödreiből, nem marad hátra más, minthogy a sarki pocsolyából hűtögeti lángoló érzelmeit.

Ez rohadtabb dolog mint egy bokatörés, ez nemcsak fáj, de nagyon sokba is kerül.
Kőkeményen megfizetett tanulópénz, amit egyesek idővel elfelejtenek, és ismét belelépnek a gödörbe.
Az emberek szeretetébe, és megértésébe bízó volt gödörtulajdonos, valójában vadul hisz abban, hogy igenis lehet őt egy gatyába is szeretni, mert ő egy nagyszerű ember, aztán ha újra feltornássza magát az uborkafára, megint ugyan abba a gödörbe lép, mert valójában még dúc idegrendszere van, és azzal nem lehet sokra menni.

Hát, így ökörködjük végig az életünket, mit sem törődve a valósággal. Azt hallván meg amit szeretnénk hallani, és akár bele is gebedünk, de ragaszkodunk agyrémeinkhez.
Hogy ennek ára van, hát hogyne lenne, mindennek van ára, bár olvastam, hogy „Hitvány testünknek nincsen ára”, ezt mindenki el is hiszi, de csak a másokra vonatkoztatja.

Lázas igyekezettel keressük az üres gödröket, vágyakozunk, fantáziálgatunk, mert kell találnunk egy szabad gödröt egyszer, mert egy gödör mindenkinek jár, ha több nem is.

Nincsenek megjegyzések: